Thursday, March 23, 2006

kafadan atmak ya da atmamak

corba

dadadaaaamm iste yeni saglik corbam! Kafadan atarak yemek yapmak gibisi yokk!
(tabii temel seyleri atlamadan:)) ozellikle cin mutfagindan esinlenerek yapmak cok kolay ve
hafif oluyor..Bu saglik corbasi sifir yagli sirf sebze suyu!

Merak edenler icin 2 kisilik tarifini veriyorum:

2 kucuk boyda havuc
1 orta boy kabak

yarim sogan

bir avuc brokoli

bir avuc karnibahar

8 adet babycorn
8-9 adet mantar
bir avuc taze soya fasulyesi

Once hepsini iyice yikiyoruz...2,5 - 3 bardak su kaynarken, havuc ve kabak kibrit copu gibi sabirla kesilir (tabii baska sekilleri tercih ediyorsaniz oyle de kesebilirsiniz) mantarlari dograyin, sogani da uzun sekilli dograyin (yine sekil semal istege bagli) brokoli karnibaharlari ve
babycornlari 4 e kesin.Kaynamis olan suyumuza biraz soya sosu ekliyoruz ve havuc brokoli karnibahar brokoli sogan mantarlari ataliyoruz, soya ve babycornlari 3 dk sonra attim ben cok yavsaklasmasinlar diye.. Sebzeleri benim gibi diri seviyorsaniz, 4 dk kaynatip kapatin yoksa 7-8 dk kaynatip kapayabilirsiniz..
Afiyet olsunn!

* Cok hafif bir yemek olup doyurucu olmadigi konusunda sizi uyarmak isterim :) yanina bir et veya tavuk yemegi yapip, menuyu ve midenizi zenginlestirebilirsiniz :)

6 comments:

. said...

ben biraz fazla pişmiş şeyleri seviyorum, ama haşlanmış şeyleride severim :)) eline sağlık, ben bunların hepsini seviyorum .. denemek isterim .

Anonymous said...

bak bu da iyi oluyor... denenmi� bir tarif... bonfile veya antrikotlar bir �orba ka����na yak�n orta ac� hardal, bir tatl� ka���� ket�ap, k�y�lm�� kuru so�an, bir bu�uk su barda�� narsuyu, yar�m su barda�� sirke, bir yemek ka���� soya sosu ve iki su barda�� sade su kar���m�na yat�r�l�r; iki g�n bekletilir; tavada ya� k�zd�r�l�r, ki, bu ya� az�c�k tereya�� kar��t�lm�� zeytinya�� olabilir; ya� k�z�nca etlerin iki taraf� da, etler marinattan ��yle bir silkelenerek al�narak, k�zart�l�r; ayr� bir tavada rendelenmi� havu�, irice do�ranm�� mantar ve k�y�lm�� kuru so�an ile bir sebze sotesi yap�l�r; bu sebze kar���m� on ila onbe� dakika ocakta kavrulduktan sonra (ilk be� dakika orta ate�te sonras�nda biraz daha k�s�larak) yar�s� bir f�r�n tepsisine bo�alt�l�r, etler �st�ne konur ve sebze kar���m�n geri kalan� bunun �st�ne konur; en �ste taze krema ve ka�ar peyniri kar���m� payla�t�r�l�r; 200 derece f�r�nda 45 ila bir saat pi�irilir. afiyet olsun...

Anonymous said...

bu arada kendimi takdim ediyim; ben bir ozanım.

bething* said...

kac kalori bu ? :)

kafadan atilmissa da kulaga cok guzel geliyor :) deneyelim..!

Anonymous said...

kalorisini hesap ederek düşünmemiştim... ayrıyeten tevecuhunus... ehi ehi ehi... aslında ozan geleneği başka bişey değil... de... iyi anlarım yemek muştemulatından...

Anonymous said...

bir de... ben denedim bizzat o yüzden denemiş tarif dedim. çok lzeiz oluyor bu anlatmış olduğum tarif... tavsiye ederim!