Thursday, November 02, 2006

Tayland bolum 2: Phuket

phiphi boat

Uykulu gozlerle Thai air (bizim atlas ayarinda) ile Phukete variyoruz...Bu ada bana anlatilandan daha degisik.Kafamda kurdugum gibi degil sanirim diye dusunuyorum. Her yerde emlak billboardlari, butun adayi emlak furyasi sarmis. Otelimiz Laguna denen bolgede, bir golun ortasinda koskocaman bir yerlesim alani, denize baglaniyor :) Odalara yerlesmeden yemek yiyelim diyoruz, aciz deli gibi..havuzun cafesinde yemek yerken garip bir cigilikduyuluyor...once korkuyor insan nedir bu kim bagiriyor diye! Bagiran filler, bebek filler :) biz geldik diyorlar resmen..egitmenleri yanlarinda cocuklar ve fotograf makineleri sariyor cevrelerini. Muthis derecede akilli hayvanlar, neler ogrenmis neler! ayagi kaldirip poz vermeler, hortumuyla boynunuza sarilip vakumlu opucuklere bogmalar, muzu yedikten sonra tesekkur etmeler...killi, garip bir derisi var bu arada :)
Odamiza yerlesiyoruz, cikmaya karar verdigimiz anda muson yagmuru basliyor. Camdan bakiyorum goz gozu gormuyor...yarim saat sonra hayat eskiye donuyor..hergun saat 5 te yagdi su muson, randevulasmisiz gibi :)
Aksam patong beach denilen turistik mi turistik yerde yemege gidiyoruz..taksiler bangkokun 10 kati abartisiz. Yemekler de. Barlar sokagina giriyoruz..Omuzunda iguanali tipler, gogo show a bilet satmak isteyen tipler, boynunda asili bir kutuda sigara satanlar, Avrupali amcalar asyali genc kizlarla el ele..her kosede bir kiz bekliyor. Travestileri de eklemek gerek tabii..ordakilerin travesti oldugunu anlamaniz zor oluyor biraz.. o kadar kusursuz olanlarini gordum ki! burada incik boncuk da pahali..fake cantalar 150 dolardan basliyor (tayland cok ucuz ya cantalar 15 dolar diyenlere sesleniyorumm aloo) yine hesap makineli pazarliklar devam ediyor. Birsey almiyorum. Bangkoktaki halktan daha suratsiz geldiler bana burdakiler nedense...Zaten cok sevismiyorlarmis.
Ertesi gun daha adam akilli bir kahvaltiyla karsilasip gune cok daha iyi basliyoruz Phukette. En cok bekledigim an ile bulusacagim icin heyecan da var :) PhiPhi adasi ve birkac adaya daha gidicez speed botlarla! Ve ve veee the beach filminin cekildigi Maya Bay i de gorecegim..pure shores sarkisini gecirecegim aklimdan o sularda yuzerken :)

ps. yukardaki foro phiphi adasina aittir..iciniz acilsin bu kiyamet havada. ozellikle de senin icin Kugucum :)
Bolum 3 : PhiPhi- khai ve monkey island + singapur..geliyor yakinda..
Phuket ve ada resimleri de flickr da eklendi.

1 comment:

KUGUU said...

BETHINGcgm cnm bnm cok tsk ederim. Bu arada tum fotolar icinde ada resimleri aynen benim hayallerimden alinma gibi olmus valla:) cok guzel cekmissin tam kuguu icinde salinmalik olmuslar. Birde Muson yagmuru esnasindaki foto da cok hosuma gitti.