Thursday, May 04, 2006

Cihangir: stencil art, cuppa ve bob

cuppa

stencil

stencil

stencil

Sali gunu dergi icin yapilacak roportajin fotografcisi oldum ben :) evet hergun baska bir kilikta gorebilirsiniz beni :P (ne is olsa yaparim abi modu - iyi midir kotu mudur hala karar veremem)
Neyse Bob Partington ile roportaj yapilacak symrnada malum..Erken varmisim cihangire bi dolanayim derken aklima daha evvelden bloguma yazdigim her meyve ve sebzenin itina ile SIKILdigi "cuppa" geldi. Hemen bir refreshing meyve suyu bana! Menu accayip genis ve secemedim soyle bir 10 dakka. Menudeki isimler de super..Jedi, Hangover, Momtobe, S.O.S., maximizer ve clean-up isimleri ozellikle cok hosuma gitti :) ben Istanbul juice ictim, icinde taze feslegen vardi ve ne kadar lezzet katiyor anlatamam :) cuppadan take away yapip symrnaya cupladim. Roportajimiz guzel gecti, enteresan bir artist Bob, 1 senedir istanbulda yasiyor, resim yapip 3D tipografiler yaratiyor ve bu konuda cok basarili bence. Icat ettigi graffiti makineleri ise accayip degisik! yani kimin aklina gelirki briefcase i alip icine spray mekanizmasi yapmak ya da graffiti gun yapmak? superler gercekten!
Fotograf cekimi icin cihangir sokaklarinda gezerken son 1-2 senedir istanbulun bazi koselerinde gordugum ve cok hosuma giden stencilleri cektim :) Duyduguma gore cihangirde ikamet eden bir kiz dogumgunlerinde arkadaslarinin stencillerini yapip, sprayle dogumgunu cocugunun apartman ve sokagina onlarin stencillerini boyuyormus! tek kelimeyle muhtesem!

*Benim gibi stencil denemek isteyenlere tutorial sitesi



7 comments:

Anonymous said...

ohh be!..nihayet biri bu stenciller hakkında yazdı..bi kaç kez arkadaşlarıma sormuştum kimse farkında değildi..ben cemil topuzlu caddesinde(216)oturuyorum. erenköy de selamiçeşmede görmüştüm bunlardaN..biri "why?..." yazısı bir diğeri de meloon şapkalı oturan bir bey, eli çenesindeydi sanırım...bu kızı bulalım (tabi eger kız ise) =) meraktan çıldırıciiimmm.. pek enteresan ve cok güzelller..

Anonymous said...

cuppa nın anadolu yakasındaki versiyonu için--> caddebostan barlar sokağındaki ElmaArmut tükkanını tavsiye edebilrim!!

detay: tükkanın içindeki ağaç gövdesi görünümlü sütun pek yaratıcı pek küsel

bething* said...

evet tunel taraflarinda da rastladim bu stencillere...arastirmama devam edip gizemli stencil kizimizi bulacagimizi umuyorum hehehe :)
Elmaarmut iyiymis..o taraflara yolum duserse mutlaka ugrayip orayi da fotograflamak isterim :)

vintage biscuit said...

iyimişşş:)

totipoti said...

stencil art şehrimize renk katıyor bence, galatasaray civarında da görülmüşlerdir ayrıca :)

Anonymous said...

bombafonda benim meraba, ama arkadaşlarının doomgünlerinde stencil yapan ben diilim kim olduunu söliyebilirim.... tesadüfen gördüm blogda kendi işlerimi, saol=)

bething* said...

merhaba bomba fonda :) keske daha onceden bilseydim bunlarin sana ait oldugunu yazardim!!! :) merak ediyorum dogrusu kim o kiz :) birde siteniz var mi acaba??