Tuesday, March 06, 2007

sar bastan, sil bastan...hey gidi heyy!





Cok acayip..zamanin hizi, teknoloji.. bugun radyoda sevdigim bir sarkinin ortasinda cat diye dj in gereksiz konusmasiyla bolunmesi bana eskiden radyodan kasetlere sevdigim sarkilari record etmeye calistigim gunleri hatirlatti! Beklerdim sarki calsin diye, calinca da sevgili dj konusup da bolmesin diye..! sonra bi ara papagan gibi dersleri okurdum teybe kaydedip dinlerdim..annem boyle bi yontem uygulatiyordu hahaha!
Sonraaa Lambada kasetimi hic unutmam ben! basa sar danset, basa sar danset! hala durur tek tuk kasetlerim. Birkac sene sonra da acaba cdler icinde boyle konusuyor olur muyuz? su kasetler kadar guzel gorunmuyorlar gozume.. cocuklarimiz dalga gecicek dimi su retro kasetlerimizle...:)

6 comments:

daphnevega said...

Evde 200 civarı kasetim var, yıllardır hiç birini dinlemiyorum. O kadar çok ki atmaya da kıyamıyorum, ne olacak o kasetler?? :) Lambada ve Vaya Con Dios kasetleri de var:) Acaba atmayıp bekletsem antika olur mu bunlar günün birinde:):)

Anonymous said...

Aaaa bende de çok kaste vardır, bunları dışında video kasetleri de aynı durumda. you tıbeyi kapadılar erişilmiyor dinleyeyim demiştim tam da

HMF said...

hihihihihi:)bende de bir bot kutusu kadar kaset var. atmayacagim..babamin da plaklari duruyor cunku..

totipoti said...

ben cogunu attim kasetlerin.
kaset konusu kadar da ici bod kaset kapaklari mevzusu söz konusudur bizim evde, nerde o kapakların içinde olması gereken kasetler?? tam bir muamma

5. sıranın ortasındaki mor şeritli sony kasetten ben de vardı. karışık kaset yapardım ben de kendime senin gibi radyodan :))

bething* said...

Aysecim ben de atmaya kiyamiyorum ne olacak bende bilmiyorum..birgun bir eskiciye valizle gidecegim sanirim!

cileklipastacim acildi youtube sonunda..lambada nostaljisi yasayabilirsin!

hmfcim plaklar kasetten coookk daha degerli bana sorarsan :)

toticiimm aynen ayni mevzu bizde de var..enrico macias kasitlerinin yarisinin ici bos :(
ama renkleri cok guzel degil mi kasetlerin ban bayildim hepsinin bir arada boyle olmasina!

Ray Kinsella said...

bir de 90 lık kasete aynı şarkıyı defeatle çekme durumu vardır ki benden başka bunu uygulayan psikopat var mıydı bilemiyorum.


zor zanaatti o kasetleri hazırlamak. o kasedi tak bunu çıkar, şarkı aralarında boşlukları ayarla, ahh şarkının üzerine şarkı çekmişim, tüh arkasında boşluk kaldı oraya sığacak şarkı yok.
Eeee... Karışık mp3 cd'si hazırlamaya benzemiyor tabiki.

Sonrada çektiğim şarkı listesini kasetin kapağına özene bezene dakikalarıyla falan yazma ritüeli.

Nostalji güzel şey...

Bu arada resimdeki kasetlerden bizim evde halen mevcut olduğunu tahmin ettiklerim, birinci, sıra ilk kaset, üçüncü sıra ilk kaset, dördüncü sıra ikinci kaset, beşinci sıra ilk ve ikinci kaset (nam-ı diğer mor kaset) ve dahi son sıranın son kasedi.