Wednesday, January 31, 2007

The Factory...


Andy Warhol'un studyo olarak kullandigi " The Factory" i sanat tarihinden ziyade ilk defa " i shot Andy Warhol" isimli filminde gormustum... İnsanda orada bulunabilme hissini istettiren bu Factory gercek bir sanat ussu (basta sergirafi baski olmak uzere NY taki muzik, film yapimcilarinin ve dusunurlerin bulusma noktasi) , party evi (cok fazla uyusturucu kullanilan) ve Warhol Superstarlarin, modellerin yasadigi efsanevi bir yerdi... Daha sonradan ismi The Silver Factory olarak degistirilmis sanirim..Yaraticilik ve esinlenme icin sonsuz bir sinerjisi olduguna eminim buranin..
i shot andy Warhol filminde; koyu feminist Valerie Solanas in Andy Warhol u , eserini -
SCUM (Society for Cutting Up Men)- calmakla suclayip 3 kere gogsunden vuruldugu konu ediliyor..Factory orda bayagi gosteriliyordu..filmde beni surukleyen de factory olmustu!
Simdilerde ise Amerikada gosterime giren " The Factory girl" gundemde..ve bu sefer eminim bu film cok daha guclu ve ses getiren bir film olarak cikacak karsimiza..Buralarda gosterime girecek mi emin degilim..Sienna Miller ve Guy Pierce (
Andy Warhol) basrollerde..Sienna "Edie"yi yani Edith Sedgwick isimli modeli canlandiriyor..Andy ile tanisma hikayelerini ve Factoryi de anlatan bir yapim oldugu afisinden belli..Bu artsyfartsy filmi dort gozle bekliyorum :) i love popart!
Trailer icin tiklayin



1 comment:

Anonymous said...

tekrar merhaba okudugum kadari ile son donemki tatli haraketliligin cok guzel gidiyor ( tekrar kutlar mutluluklar dilerim ) su an belki hatirlamazsin ama benim hayatimdaki 'o' su an buradan cok uzaklara yerlesme karari almis. kimseye bu durumdan bhasetme sansim olmadigi icin sana sebebini bilmeden yaziyorum kafam hala cok karisik uzulsem mi sevinsem mi karar veremedim...
neyse sonucta eger kendi hayatlari icin 'o' dediklerini bulanlar kolay kolay pes etmeyin zorlayin!!!!!!!!!!