Monday, April 03, 2006

chai!



Kahve ve cay tutkunlari 2ye ayriliyoruz, biliyorum..birinden biri daha cok seviliyor..ben cayi tercih ediyorum.Kahveyi de seviyorum :) ama cay hem daha saglikli, hem de icimi daha hafif ve kolay .Artik yemeklerden sonrada yesil cay icmeyi aliskanlik haline getirdim :) tavsiye ediyorum herkese! Bu arada Turkiyede zaten buyuk olan cay pazari, daha da buyumekte..cok iyi hatirliyorum 2 sene oncesine kadar marketlerde liptonun birkac cesidi olurdu o kadar..simdi hotchocolate tea bile var! (deneyen var mi?)ama ben size daha ozel biryerden bahsetmek istiyorummm, Tikina :) Nisantasinda tesvikiye camiinin tam arkasinda kaliyor. Degisik aromalar arayan cay sevenler icin iyi bir adres. Su ana kadar benim favorim olanlar passion fruit (yesil cay) orange with chocolate (portakalli cikolata sevenler icin super bi cay! ) ve earl grey ( her zaman en sevdigim cay olmustur..fakat bu yesil cay ;)). Bir de mayadorumun icinde Lipton Tea corner var, orasi da guzel..O kadar..baska yok benim bulabildigim teashop..Temennim, yurtdisinda cok trend olan Teashop larin starbuckslar kadar (!) Istanbulda da cogalmasi ;)

6 comments:

Anonymous said...

bak bu da cayin yaninda iyi gider ama caysiz daha iyi olur gibi sanki: kasar peyniri robotta iyice ufalanir ve bu ufalanmis kasar uc saat acikta ustu kapatilarak bekletilir. daha sonra bu ufalanmis kasar unla karistirilir ve genisce bir kaba konur. baska bir kapta iki yumurta cirpilir ve uygun porsiyonlara ayrilmis karnabahar parcalari once yumurtaya bulanir sonra unlu peynir karisimina alinir ve biraz bastirarak unlu peynirli karisima bulanir. karnabaharlar bol aycicek yaginda ve ya baska bir bitkisel yagda kizartilir. kizaran karnabaharlar bir kaba alinir. ayri bir kapta dovulmus sarmisak kizdirilmis tereyagina eklenir ve tavada yagi yakmadan biraz cevrilir bu. en son olarak tereyag sosu karnabaharin ustune dokulur ve servis yapilir.

ozan

bething* said...

bu tarifleri paylasabilecegimiz bir siten var mi? :)
arada cayla pek iyi gitmez sanki...!

Anonymous said...

cinli gibin dusunursek olabilir ama sanki japon daha yakin...demem odur ki yesil cay olayi iyi muhabbet goturebilir bu tarifle | yaw bi yerlerde gormustum dikavri cenil miydi neydi tabii atlas gibin bir dergide de olabilir herneese iste, japonlarin yemekte yesil cay ictigini gormus oldugumu hatirliyom...

ozan

Anonymous said...

ha bu arada bu tarifi bugun uyguladim da... buraya da yazayim dedim. gayet guzel oldu bu... yani yimek.

ozan

Anonymous said...

yaninda cay deil su gittiydi... :)

ozan

. said...

DEDİĞİN ÇAYI DENEDİM GERÇEKTEN GÜZEL YASEMİNLİ OLAN! BENDE BİTKİ ÇAYLARINI SEVİYORUM, ÇİKOLATALISINI DENEMEDİM.AMA ŞU LİPTONUN RAHATLAMA ÇAYI BERBAT KOKUYOR, BİR DAMLA İÇEMEDEN ATTIM.
AMA PAPATYADA BENİM FAVORİMDİR. VEEE TABİİ TÜRK KAHVESİ:)
ÖPTÜM CANIMCIĞIM