Thursday, March 30, 2006

Yillarin Koleksiyonlari!

collect

Koleksiyon yapmak kucuklugumden beri benim en buyuk tutkularimdan biri olmustur...
hala da maalesef devam etmekte..!(Maalesefi yazinin sonunda anlayacaksiniz) Ilkokulda pecete koleksiyonu yapmak cok modaydi, her gittigim yerden pecete topluyordum, dosyalardik, okula getirip birbirimize gosterirdik :)trade ederdik! 1 guzel pecete icin koleksiyondan 2 tane eh guzel olan peceteyi feda ederdik..sonra silgi, kalem koleksiyonlari basladi.Kalem koleksiyonum cok degerliydi! Hala duruyor bakiniz:)
Ortaokul yillarinda yarabandi koleksiyonuna basladim..fakat cok buyutemedim ve hepsini bir bir kullanip bitirdim..yarabandindan sonra Dunya genclik merkezine gelen rengarenk stickerlari gormemle beraber stickerlar toplamaya basladim..o aralar mektuplasmak cok modaydi, ortaokul ve lisede surekli siniflar ve siralar arasi mektuplasirdik, stickerlara pek kiyamazdim ama yine de suslerdim mektuplari..(arada o mektuplar da duruyor!)koleksiyonumu grafik tasarim heycanimla beraber flyer koleksiyonum takip etti..Ayakkabi kutularinca flyerlar hala mevcut! Fakat beni en cok etkileyen defterler olmustur..Hala bikmadan almaktayim..fakat onlari cok verimli bir sekilde kullaniyorum..gerek notlar, gerek sketchler ciziktirmek olsun...Son olarakta en cok sevdigim herne sekil boy renk tip olursa *yildizlardan* da bir koleksiyonum var :)
Peki bana soyler misiniz bu kadar cali cirpisi olan ve toplamayi seven biri, yeri yoksa artik bunlari napsin etsin? atmaya kiyamiyorum..yillarimi verdim :)

baska koleksiyonu olan???

8 comments:

bething* said...

:D ne guzell!!! peki sende atmaya kiyamiyormusun?yada nerde sakliyorsun?

sobeni haftaici cevaplicam...tesekkurler cnm :) weekend stuff i da yazamadim bu haftasonu.. :(

hafta ici week stuff yazarim artik :P

totipoti said...

dünya gençlik merkezi o dönem kapısından her içeri gireni koleksiyoner yaptı zaten :))
insan atmaya kıyamıyor yıllarca ne özenle biriktirip sakladığı eşyaları...atma bence ne güzeller.
ben biriktirdiğim eşyaları birilerine devrediyorum. örneğin peçete koleksiyonumu - ki çok nadide eserler içerirdi :)- küçük kuzenime devrettim ben, tembihledim de çok iyi bak peçetelerime, zamanı gelince de sen de benim yaptığım gibi küçük kuzenine ver diye...
bu da bir çözüm olabilir yer problemine...hem istediği zaman da hasret giderebilirsin kalemlerinle, stickerlarınla :)

bething* said...

toticim evet devretmek iyi bir fikir..ama kuzinlerim de cok buyudu benim.. yemezler artik o numaralari :)))
ama tabii teyzemde bir koleksiyoner ona da verebiliyorum bazen (iyi bakacagina emin oldugumdan) sanirim en iyi cozum oyle birsey..ya da cocuklarina saklamak :P !!

KUGUU said...

1 guzel pecete ile 2 eh guzel pecete degistokusu anlatimina koptum. Cunku aynen oyleydi. Hatta yabanci ve nadide olanlar ile turk mali olanlari ayri kutularda saklardim ben. Ben de ilk yegenime devretmistim ama onu pek sarmadi pecete isi yine de koleksiyonculuk ruhunu kaptırtabildim galiba ki kitap ayraci biriktiriyor simdi:)
Sen onlari guzel guzel saklamaya dvm et bence. Hepsini daha buyuk tek bir kutu icine al, evde ona bir dolapustu veya baska bir yer bulursun eminim. ben bile atmana kiyamadim:))

Kuguboynu

bething* said...

kuguu bende "koleksiyonculuk ruhu" deyisini sevdim :) sanirim postun topigini bile degistirebilirim :) evet su anda saklamaktan baska yol yok..dolap ustleri tikismis olsa bile!!

tugce:-) said...

çok güldüm okurken :) bunlar bana bir yerden tanıdık geliyor ama nerden? bir de ben üstünde kabartma deseni olan sıradan beyaz peçetelerin desenlerini keçeli kalemlerle boyardım, kendi kendime sofra peçetesinden koleksiyon parçası yaratırdım. sticker koleksiyonu için de özel defterler vardı bizim sınıftaki kızlarda, ay çok eğlenceli :D ben bunları unutmuşum.
ben bir çok şeyi zaman içinde 'aaay, yeter' diyerek attım. bir tek her ülkeden topladığım -ve toplattığım- kartpostal koleksiyonuma kıyamadım.
ama her türlü biriktirilmiş mektup, defter vs için benim çözümüm annemin evine yığıp duygu sömürüsü yapmak ;) şaka bi yana ben kıysam annem kıyamaz zaten.
benden ayrılamayan yegane koleksiyonumsa kitap araları. her kitabın ruhuna uygun bir kitap arası kullanmazsam rahat edemiyorum n'apayım?

Zeynep said...

annem şehir dışında olmamı fırsat bilip atana kadar harika bir kola kutusu koleksiyonum vardı,
şimdi etiket biriktiriyorum.

melodisu said...

Merhaba ;) Ben para,pul,magnet,kalem,kitap ayracı,bebek resimleri,düğme,deniz kabuğu, telefon kartı, kolonyalı mendil vs bir çok objenin koleksiyonunu yapıyorum;) Koleksiyonla aram çok iyi yani. Ayrıca benim gibi koleksiyon meraklıları için hazırladğım bir site var , ziyaret etmek isterseniz; profilimden ulaşabilrsniz. Hoşçakalın;)